Aanvullende informatie

Het voorgesprek

Uw nabestaanden worden na het overlijden met veel vragen en mogelijkheden geconfronteerd. Het kan dus fijn zijn en rust brengen als u uw eigen uitvaartwensen bespreekt, zodat u weet dat alles volgens uw wensen gaat verlopen. En uw nabestaanden ontlast worden van het maken van moeilijke keuzes.

Dit gesprek is vanzelfsprekend altijd vrijblijvend en gratis.

U ontvangt na het gesprek een conceptnota van ons, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

Opbaren

Er zijn verschillende manieren van opbaren mogelijk. U kunt ervoor kiezen uw dierbare thuis, in een verzorgingshuis of in een uitvaartcentrum op te baren. Thuis kan bijvoorbeeld heel prettig zijn, omdat de overledene in zijn of haar vertrouwde omgeving blijft. Een keuze voor een uitvaartcentrum kan zijn dat men het te confronterend vind om de overledene thuis te  houden.

Er kan gekozen worden of de overledene op bed, in een uitvaartkist of op een opbaarplank met wade wordt opgebaard.

Verder is het nog belangrijk om na te denken hoe we het lichaam gaan conserveren, dit kan door het lichaam te koelen of door een vorm van lichte balseming, dit wordt ook wel thanatopraxie genoemd. Wij leggen u graag de verschillen en voor- en nadelen uit, zodat u de keuze kunt maken die bij jullie past.

Verzekering

Het maakt niet uit als u elders verzekerd bent, ook maakt het niet uit wat voor verzekering u heeft. U kunt altijd bij ons terecht.